Llistat de projectes presentats 2016

01. Netejar els boscos de la Floresta

Descripció: Durant anys els nostres boscos van ser un abocador d'andròmines, runa i altres deixalles, que ara queden al descobert, es rovellen, fan lleig i són un perill per a les persones i els animals. Fem una campanya per tal què els veïns amb suport municipal identifiquin les deixalles, les recullin i portin a contenidors.

Objectius
: Tots els boscos del barri ben nets


Cost orientatiu
: 4.000 €


Col·lectiu beneficiat
: Tot el veïnat i els que venen a passejar-hi

Abast territorial: Tot el barri

Entitats o projectes vinculats: Totes les que hi vulguin participar

Nom de la persona responsable: Un responsable municipal

Correu electrònic de la persona responsable: acaldero@estrategialocal.com

02. PROTECCIONS PELS CONTENIDORS DE BROSSA DE LA FLORESTA

Descripció: A la Floresta hi ha molts porcs senglars que venen a buscar menjar als contenidors de brossa orgànica. Els bolquen i tota la porqueria queda dies i dies per terra. Això comporta la proliferació de rates i d'altres animals. Seria important protegir els contenidors amb un tancat de fusta que reivindiquem des de fa molt de temps

Objectius: Carrers nets, eliminació de rates i d'altres animals .Que els porcs senglars estiguin més en el seu hàbitat : el bosc.
 Cost orientatiu: 4.000 €

Col·lectiu beneficiat: Tot el veïnat de La Floresta.

Abast territorial: El municipi de Sant Cugat.

Entitats o projectes vinculats: Usuaris i habitants del Barri La Muntanyesa Sud

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: mingles2@gmail.com

03. Creació d'un museu del patrimoni i història de la Floresta. Es faria en el local de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, en el lloc on en l'actualitat hi ha el CAU

Descripció: Aquest museu es faria en els baixos del local de l'Associaciò de Propietaris i Veïns, en el lloc on en l'actualitat hi ha el CAU i que el setembre queda lliure. Seria un museu no solament de patrimoni, sinó d'història.

Objectius: Fer conèixer la història de la Floresta des de l'any 1919.

Cost orientatiu: Exclòs. No quantificable perquè caldria un projecte mes detallat.

Col·lectiu beneficiat: Els veïns de la Floresta i de Sant Cugat.

Abast territorial: El municipi de Sant Cugat.

Entitats o projectes vinculats: Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta.

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable:
apvlafloresta@gmail.com

04. Camí segur a l'estació

Descripció: Instal.lació de voreres i millora de l'enllumenat a l'av Verge de Montserrat entre la pl. del Centre i la pl. de l'estació per tal que les persones hi puguin caminar de manera segura tot afavorint i millorant la mobilitat a peu del barri,

Objectius: Aconseguir un camí segur per als vianants que es desplacin entre la pl. del Centre i l'estació i viceversa.

Cost orientatiu: Exclòs perquè sobrepassa el màxim per projecte.

Col·lectiu beneficiat: Tots els veïns del barri, especialment els del sector la Muntanyesa

Abast territorial: Barri

Entitats o projectes vinculats:

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: gemju@yahoo.com

05. Recuperació del patrimoni i la memòria històrica de la Floresta

DescripcióPer tal que la Comissió de Patrimoni i memòria pugui portar a terme la seva feina necessitem una sèrie de materials tangibles que descrivim a continuació:
 • Creació d’una web interactiva.
 • Un ordinador, un escàner-multifunció en color, una memòria externa, un espai per emmagatzemar el material de les donacions. - Una càmera de fotografia-vídeo, un micròfon sense fil, targetes de memòria, focus per la il·luminació per les entrevistes que fem als veïns i veïnes.
 • Dotació econòmica de material fungible i d’impressió (paper, fotocòpies, tinta, material d’oficina). I despeses generades per l’obtenció i reproducció de material museístic i d’arxius.

Objectius:El patrimoni i la memòria són conceptes que fan referència al conjunt de béns que posseïm a La Floresta, especialment l'herència cultural pròpia del passat i la del present. Volem que aquesta herència pugui passar als nostres fills i filles, al futur, per a això volem crear una web interactiva per fer una espècie de “museu virtual” on encabir tot el material que les diferents subcomissions aniran elaborant.

Cost orientatiu: 8500 €

Col·lectiu beneficiat: Veïnes i veïns de La Floresta

Abast territorial
: La Floresta

Entitats o projectes vinculats: Totes les Entitats de La Floresta així com els projectes de les Comissions del Consell de Barri

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: mbeneyto@xtec.cat

06. Construcció d’unes escales amb travesses de tren a sobre de la drecera ja existent entre la plaça de l’estació i el carrer Bonavista (al constat de la UREF) a la Floresta

Descripció: Construir unes escales amb travesses de fusta a la drecera existent al solar al costat de l'UREF. La drecera és molt utilitzada per tothom. Les escales en facilitarien molt el seu ús. És un projecte amb un retorn/benefici molt clar. La construcció seria similar a les escales de fusta posades recentment als voltants del consultori mèdic.

Objectius: L'objectiu de la proposta és instal·lar unes travesses de fusta com a esglaons a la drecera ja existent al costat de la UREF. Si usem mà d'obra voluntària a més d'una brigada amb eines de l'ajuntament, els costos seran baixos, bàsicament el preu de les travesses. Si es fa bé el projecte pot convertir-se en un punt que aporti valor per la Floresta. Vegeu el document PDF adjunt per una descripció detallada dels beneficis, requeriments, pressupost estimat, dificultats i descripció detallada de l'obra a realitzar.

Cost orientatiu:
8.000 €

Col·lectiu beneficiat: Veïns que van a peu, especialments els que viuen per sobre del carrer Diputació

Abast territorial: La Floresta, serveix als veïns que pujen a peu des de l'estació FGC a casa seva.

Entitats o projectes vinculats: Proposta d'un particular, però obert a que s'hi vinculi qualsevol entitat.
Nom de la persona responsable: Eduard Vergés

Correu electrònic de la persona responsable: ed.pathfinder@gmail.com

07. Equipament de so per format petit i format mitjà

Descripció:  Hi ha moltes activitats a la Floresta que amb un equip de so portàtil es facilitaria el seu desenvolupament i d'altres que pel seu format requereixen d'un equip més potent.

Objectius: Per tal de facilitar certes activitats de les entitats de la Floresta que no tenen disponibilitat per llogar equip de so des del Senglar Cultural volem proposar que es compri d'una banda un equip de so portàtil que disposi de micro i autonomia i de l'altra un equip més potent amb les següents característiques:
 • Taula de só de 22 canals amb efectes
 • Dues caixes auto-amplificades actives de 1600W de 15 polzades - Quatre monitors de directe de 300W
 • Manega de 16 enviaments i 4 retorns de 50 metres
 • Microfonia 4 SHURES SM58
 • 2 SHURES SM57
 • Set de micròfons de bateria
 • Dues D.I.
 • Cablejat 12 cables canon canon de 5 metres
 • Peus de micro 12 peus de micro
 • Material elèctric (2 allargadors de 50 metres, tres endolls múltiples)
 • Quatre Par Leds de il·luminació

La idea és que el Senglar Cultural tingui l'aparell en custòdia i que gestioni les demandes de les entitats quan els hi faci falta. A la compra de l'equip s'intentarà que entri una funda i un peu per alçar-lo.

Cost orientatiu: 10.000 €

Col·lectiu beneficiat: Totes les entitats del barri

Abast territorial: La Floresta

Entitats o projectes vinculats: Senglar Cultural

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable:
pere.lecha@gmail.com

08. Bulder (Rocòdrom) públic

Descripció: La Floresta ofereix uns espais unics per la creació d'un bulder públic aprofitant les instalacions a l'aire lliure que ja disposem. Es proposa de donar al barri (i més enllà) un espai públic on practicar esport tant són com en comunitat, un punt de trobada on l'eix sigui la salud física. De moment en tot Sant Cugat nomes hi han espais privats d'aquesta mena, perque no ferne un per a tots per un preu baix? La proposta principal (pero adaptable) seria de fer-lo en els murs exterior del centre social i sanitari, dont son parets de formigó armat, llises, i linden amb un terra de gespa.

Objectius: Diversificar la oferta esportiva al barri, crear un punt de trobada per la gent que el practica i tambe un lloc on iniciarse en ell, doncs es facil adequarlo perque sigui apte per tots els diferents nivells.

Cost orientatiu: 6.000 €

Col·lectiu beneficiat: Practicants de l'escalada, aficionats i gent que vulgui iniciar-se

Abast territorial: Tota la linia de ferrocarrils catalans del vallès

Entitats o projectes vinculats: Associacions de joves i esportives del barri i rodalies

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: manel.floresta@gmail.com

09. Creació d'una xarxa d'espais de joc naturals

Descripció: Els parcs infantils del barri estan vells i malmesos. Davant la NECESSITAT DE RENOVACIÓ d'aquestes espais imprescindibles per als infants i les famílies, proposem que siguin renovats de forma gradual i començant pel PARC DE LES PISTES DE CAN LLOBET, seguint els criteris de creació d'espais de joc naturals.

Objectius: Els parcs infantils actuals responen a una lògica de nucli urbà, que no correspon amb la realitat de la Floresta, un barri parcialment ubicat dins el parc de Collserola, amb una menor densitat de població i una orografia que ofereix una multiplicitat d’entorns que afavoreixen la creació d'espais de joc naturals, superant la idea tradicional de parc infantil que únicament es pot ubicar en zones planes i delimitades. Els nous parcs de la Floresta d'haurien d'integrar en el seu entorn natural i ajudar a crear una consciència d'amor i respecte vers la natura. Els espais de joc naturals són ambients de joc que combinen materials naturals, mobiliari i vegetació autóctona amb els accidents geogràfics, tot integrant els objectes de l'entorn de forma que reptin i fascinin els nens i les nenes i els mostrin els desafiaments i complexitat del món natural mentre juguen en ell. En els espais de joc naturals s’hi poden incloure estructures de terra, art en el medi natural, vegetació autóctona, estructures rocoses, sorrals i espais arenosos, tanques naturals, camins amb diferents textures y elements aquàtics, entre d’altres.

Cost orientatiu: 20.000 €

Col·lectiu beneficiat: Infants i famílies del barri, infants i famílies del barri de les Planes que fan ús dels parcs de la Floresta

Abast territorial: la Floresta

Entitats o projectes vinculats: AMPA Escola la Floresta

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: junta@ampafloresta.org

10. Bicibox

Descripció: Es tracta de posar una capsa de bicibox a l'estació de la La Floresta, per apracar de manera segura les bicicletes

Objectius: 1) Garantir la seguretat de le bicicletes a l'estació i 2) Promoure la bicicleta al barri

Cost orientatiu:
500 €

Col·lectiu beneficiat: Tothom

Abast territorial: la Floresta

Entitats o projectes vinculats: Algun projecte de sostenibilitat al barri

Nom de la persona responsable
:

Correu electrònic de la persona responsable: gladiols@gmail.com

11. Eliminación de mosquitos

Descripció: Buscar métodos para eliminar los mosquitos. Una opción podría ser criar libélulas y liberarlas.

Objectius: Poder disfrutar de la naturaleza sin que nos piquen

Cost orientatiu: 1.000 €

Col·lectiu beneficiat: Todos. En particular los niños y sobre todo los bebes que no pueden usar repelente.

Abast territorial: Cuanto mayor mejor.

Entitats o projectes vinculats:

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: herbert.owen@gmail.com

12. Cinema a la Fresca

Descripció: Creiem que pot ser un valor afegit el fet que el Consell de Barri, i per tant el barri, disposi d'aquest material a disposició de totes les entitats que el puguin necessitar per projectar tant pel·lícules com documentals etc... Creiem que és un recurs molt interessant ja que seria un cinema popular propi de tots els florestans.

Objectius: Doncs l'objectiu principal es que aquest recurs material, permet apropar la cultura cinematogràfica i documental a tots els veïns d'una forma gratuïta. El material creiem que hauria d'estar custodiat, per la comissió de cultura o pel mateix consell de barri.

Cost orientatiu:

Col·lectiu beneficiat: Tots els veïns i les entitats de la Floresta

Abast territorial: Topta la Floresta

Entitats o projectes vinculats: Tota entitat cultural de la Floresta

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: Tota entitat cultural de la Floresta

13. Enxarxa't la Floresta

Descripció: Des de la Comissió educativa de barri s'ha detectat la manca de coneixement i intercanvi entre les entitats i agents educatius del barri. Es proposar realitzar durant un matí, un itinerari amb una hora de trobada orientativa a cada espai. Cadascuna de les entitats oferirà una activitat relacionada amb el joc i l'esport. L'itinerari acabarà amb un dinar popular a l'escola de la Floresta.

Objectius: Conèixer els diferents espais educatius existents al barri (Escola, Centre Obert, Olympic, Mimosa, Tretzavents, Petit Ateneu, Cau).

Cost orientatiu:
1.500 EUROS (inclou cost activitats als diferents espais, distintiu als participants (gorra,...) i dinar popular

Col·lectiu beneficiat: Totes les famílies del barri

Abast territorial:  El barri de la Floresta

Entitats o projectes vinculats: Les entitats vinculades a la Comissió Educativa de barri: Escola la Floresta, Ampa Escola de la Floresta, Ampa Institut Arnau Cadell, Olympic, Assemblea de Joves de la Floresta, Tretzevents.

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: susanna.descals@gmail.com

14. Itinerari autoguiat per l'Anella Verda de la Serreta

Descripció: L' Associació de Veïns de la Serreta promou des de fa anys l'Anella Verda, un recorregut circular d'uns tres quilòmetres a l’entorn del Bosc de la Serreta. L'itinerari pretén fomentar els valors medi ambientals, alhora que es dota anualment de continguts culturals en el tram anomenat "Bosc Literari" amb l'objectiu de fomentar la passejada lúdica en un espai de transició entre la zona urbana i el Parc de Collserola.

Objectius: L'objectiu del projecte és incloure els itineraris de l'Anella Verda a l'aplicació mòbil "Natura Local". Amb l’ajut de professionals de diverses disciplines es pretén ampliar i profunditzar en els continguts treballats durant els darrers anys per l’Associació de Veïns per poder oferir informació de qualitat sobre la biodiversitat de l'entorn de Collserola. Pensem que l’ús de les tecnologies ajudarà a donar encara més contingut als itineraris, d’una manera respectuosa amb l’entorn.
http://www.parcnaturalcollserola.cat/news/el-bosc-literari-de-la-serreta

Cost orientatiu:
2.000 €

Col·lectiu beneficiat: Tota la ciutadania

Abast territorial: Anella Verda de la Serreta/ Bosc Literari i Bosc Naturalista (la Floresta)

Entitats o projectes vinculats: Associació de Veïns de la Serreta/ Anella Verda de la Serreta

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: elisenda.tortajada@gmail.com


15. Mobiliari del Pla de Millora

Descripció: Es proposa equipar les places, espais de trobada i culs le sac que se han creat per l'execució del Pla de Millora amb mobiliari (bancs, pilones, suport información, elements lúdics, etc). Aquest mobiliari estarà format per bancs de formigó colocats individualment o en grup en funció dels casos. Aquests espais poden incorporar elements d'interpretació de la natura, d'observació, d'aprenentatge, etc (rellotges solars, informació del Parc de collserola, de la fauna, flora, astronomía, geología, clima, etc)

Objectius: Promoure l'estança en les noves places, espais de trobada i culs le sac i convertir-los en llocs de trobada, joc, observació, comunicación, amb el paisatge i/o amb els veïns Convertir els espais finals de zona pavimentada i punts d'entrada al Parc de Collserola en espais socials, de trobada, de informació i de formació

Cost orientatiu:
7. 500€ (3 places)

Col·lectiu beneficiat: Tota La Floresta, Parc de Collserola

Abast territorial: Àmbit de les obres del Pla de Millora (es pot estendre a la resta de La Floresta i Parc de Collserola

Entitats o projectes vinculats: Consell de Barri, APVF

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: guillegallego50@gmail.com

16. Circuit iniciació al BTT

Descripció: Es planteja com a recurs per a l’aprofitament de la zona boscosa situada entre l’autopista i les instal·lacions esportives i lúdiques de Can Llobet. Enregistrada al cadastre com a zona 7b, zones d’equipaments comunitaris i dotacions de nova creació de caràcter local. Proposem la rehabilitació dels corriols de baixada existents i la construcció d’un passeig de pujada que salvi el desnivell existent, formant en conjunt una parc lúdica/circuit d’iniciació al BTT en un recinte de vianants sense accés al vehicles.

Objectius: Es demanda un passeig enjardinat de pujada entre les pistes i piscina de Can Llobet i l’estació de ferrocarrils, recorregut en zig-zag dotat i acotat per il·luminació i equipaments de parc tipus bancs, per a les activitats en família. De baixada caldria netejar els actuals corriols i senyalitzar-los correctament en funció del nivell d’exigència, respectant la flora com a premissa indispensable.

Projecte en sintonia amb la rehabilitació del passatge/drecera del final del Carrer de l’Estel, coneguda unió per vianants entre la Plaça del Centre i l’Estació. La seva viabilitat executiva es veu en conflicte amb l'hipotètic futur projecte de construcció de vivenda de protecció oficial, però la necessitat d’aquesta connexió entre zones del poble, creiem que es un element a tenir en compte per a l'administració municipal poden-se integrar en el mateix.

Cost orientatiu: 20.000 €

Col·lectiu beneficiat: Familiar i juveni

Abast territorial: tot el municipi

Entitats o projectes vinculats
:
Asossiació juvenil d'esports emergents

Nom de la persona responsable
:

Correu electrònic de la persona responsable: alonsouri3@gmail.com

17. Circuit de BMX

Descripció: Rehabilitació de l’antic circuit de BMX de la Floresta. Emplaçat a la zona posterior de les pistes i piscina de Can Llobet, és tracta d’un solar catalogat al cadastre com a zona d’equipaments comunitaris i dotacions actuals, en el que en el seu dia es va construir un circuit/equipament de BMX i que actualment es troba en desús.

Objectius: L’idea es realitzar una zona lúdica tipus parc amb un passeig de vianants que integri els diferents equipaments esmentats i que serveixi de pas segur per a la connexió de la zona del col·legi de la Floresta i el centre del barri. Junt amb altres iniciatives propostes a aquest mateixos pressupostos, es pretén reproduir un model tipus parc del Turo de Can Mates on el equipaments quedin connectats per passejos de vianants accessibles des de punts estratègics de mobilitat del barri com són la plaça del centre, l’estació de ferrocarrils, la zona del col·legi de la Floresta i les pistes i piscina de Can Llobet.

Cost orientatiu:
4.900 €

Col·lectiu beneficiat: Familiar i juvenil

Abast territorial
: municipal

Entitats o projectes vinculats: Asossiació juvenil d'esports emergents

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: fer.eche.rodr@gmail.com18. Observatori del Senglar La Floresta

Descripció: L’Observatori del senglar vol servir com a nexe de comunicació i estudi a través de la col·laboració entre ciutadans, comunitat científica i administració, amb la fi de millorar el coneixement sobre la biologia, habituació i presència de senglars en l’àrea (peri-) urbana així com disminuir el número d’incidències ocasionades al municipi de Sant Cugat del Vallès.

Objectius:

OBJECTIU GENERAL Minimitzar l’habituació dels porcs senglars a zones (peri-) urbanes, fent participar a la ciutadania d’aquesta situació, especialment en les causes i mesures encaminades a reduir i finalment evitar el problema per mitjà de l’establiment d’unes bones pràctiques de convivència i gaudir de la biodiversitat amb la mínima interferència.

OBJECTIUS ESPECÍFICS
 • Efectuar un seguiment poblacional elaborant censos i, mitjançant el marcatge d’individus, monitoritzar la reproducció per tal de conèixer millor la dinàmica poblacional i les interaccions amb el senglar dins la zona urbana.
 • Donar resposta al creixent problema i preocupació ciutadana sobre la presència de porcs senglars a l’àrea (peri) urbana del municipi de Sant Cugat del Vallès.
 • Sensibilitzar a la ciutadania respecte a la superpoblació de porcs senglars al massís de Collserola, les causes que han portat a l’actual situació i les conseqüències actuals i potencials.
 • Mantenir la pàgina de facebook “Projecte Senglar La Floresta” com a eina de participació ciutadana.
 • Creació d´un projecte de ciència ciutadana per mitjà d’una aplicació mòbil i una pàgina web, que permet dissenyar mesures encaminades a disminuir la presència del senglar i les incidències a zones (peri-) urbanes.
 • Minimitzar el nombre de porcs senglars retirats anualment de la via pública.
 • Estendre l’activitat de l’Observatori del senglar a tot el territori del massís de Collserola per a definir una estratègia de gestió integral basada en la col·laboració, que finalment aconsegueixi la reducció de l’abundància de la població al massís, cosa que ajudarà a recuperar l’equilibri de l’ecosistema mediterrani de Collserola i a la conservació de la seva biodiversitat.

Cost orientatiu: 20.000 €

Col·lectiu beneficiat: Ciutadans de La Floresta i barris adjacents

Abast territorial: Barri de la Floresta

Entitats o projectes vinculats: Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge-UAB, Comissió de Medi Ambient del Consell de Barri de La Floresta

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: carlesconejero@gmail.com

19. Espai de d'escultura i experiments

Descripció: El espai de escultura y experimentos es un espacio donde queremos probar, experimentar y realizar la manipulación de materiales naturales como madera, adobe, fibra natural en forma artistica-escultorica. Un espacio donde podemos realizar experimentos de física aplicada como energia solar, -eolica etc.

Objectius: El objectivo es que ofrecemos un espacio, conocimiento y herramientas para la enseñanza aplicada y artistica. Un espacio donde podemos practicar y manipular materiales naturales y aprender y practicar diferentes tipos de oficios como carpinteria, forja, escultura, moldes, ceramica, energias alternativas etc.

Cost orientatiu: 8.000 €

Col·lectiu beneficiat: Granja Canigó

Abast territorial: Granja Canigó

Entitats o projectes vinculats: Leña de luxe, la musa show room, wood loops arte y oficio

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable:  info@woodloops.de

20. Exercicis de manteniment per la gent gran

Descripció: Aprofitar la, instal.lacio que ja existeix a la plaça de sota del centre sanitari de diferents maquines de exercicis, que es promocionès a través del Ajuntament i que almenys un cop al mes vingues un monitor per explicar a la gent gran com utilizar las maquines de exercicis i de pasada tambe promocionar el joc de la petanca, que tampoc no s’aprofita i que va molt be per fer exercici i convivencia entre la gent gran.

Objectius: Principalment a part de fer exercici, cohesionar el col.lectiu de la gent gran i aprofitar els messos que fa mes bon temps, a mes es un lloc planer de fácil accès, que hi podrien venir amb el tren desde diferents llocs del municipi. A les pistes de la petanca, es podría fer tornetjos, berenars , premis,es tractaria de aconseguir fer un grup i per això, en principi es necesari un monitor i sobretot fer publicitat els dies i hores mes adients segons la temporada del any. Que es podría fer a traves dediferents mitjans, com les busties, el Tot, els consell de barri, cartells al centres sanitaris, etc. I les diferent casals de la gent gran.

Cost orientatiu: 1.200 €

Col·lectiu beneficiat: La gent gran

Abast territorial: La Floresta, les Planes i Balldoreix

Entitats o projectes vinculats: Leña de luxe, la musa show room, wood loops arte y oficio

Nom de la persona responsable:

Correu electrònic de la persona responsable: mvictòriacarretero@gmail.com