Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Drets Socials‎ > ‎

Resum Xerrada 12 de juny

RESUM XERRADA GRUP DE TREBALL DE SERVEIS A LA CIUTADANIA 12/6/18
 

A la xerrada van assistir 33 persones.

Van deixar la seva adreça electrònica 15 persones


Temes que van apuntar que els interessa:  voluntariat,  arranjament habitatge,  descomptes IBI i FFG,  transport,  ajuts amb baixades d'impostos municipals, ajuts econòmics i d'assistència,  ajuts en general,  i tots.


Van fer la xerrada les dues treballadores socials de la Floresta i la treballadora social de la Mútua de Terrassa-salut.

Van donar dades importants de la situació d'atenció a la Floresta, i dades més generals.

Els hem demanat que ens facin arribar aquestes dades perquè és difícil retenir tanta informació i tan important. I ens calen per continuar treballant. Ens les faran arribar.

Vam repartir als assistents una fotocòpia de la memòria del 2016 ( la del 17 no està feta o disponible) i un fulletó dels drets i deures de la ciutadania amb relació a la salut i l'atenció sanitària.  Perquè des de fa més d'un any i mig no disposem de cap tipus de guia ni joc de fulletons informatius dels serveis socials municipals ni serveis transversals amb altres administracions.


Ara, ens posarem en contacte amb totes  les persones que ens van deixar el seu correu per donar-els-hi les gràcies per la seva col.laboració  i  quedar, passat l,estiu, per continuar treballant.


Al finalitzar vam explicar quines eren les nostres reivindicacions, treballades des de la  comissió  de treball de Serveis a la Ciutadania i traspassades  al Consell de Barri per ser assumides transversalment:-   Necessitem una residència- centre de dia pública.


Hem comprovat que qualsevol municipi veí, amb moltes menys persones empadronades, tenen més places públiques i més serveis.


-  Necessitem una guia de serveis socials  entenedora i útil, per a poder tenir totes les persones, sense intermediaris,  domini de que ja està pressupostat i ens pertoca i els serveis que ens cal millorar o reclamar.


- Necessitem fer propaganda dels serveis que existeixen en molt altres municipis i que en el nostre és gairebé desconegut:


Àpats en companyia, 5,90 e. 

Servei de podologia, 3 e.

Serveis que es donen al casal de gent gran de Sant Cugat amb un carnet de la generalitat que allí mateix et fan sense cap cost.


Pel que fa a les dificultats del transport public per algunes persones grans i algunes zones de la Floresta, es va proposar d'anar a visitar CAN BARATA per veure  "in situ"  com els funciona el servei especial de transport que han estrenat.


Pel que fa al voluntariat, comptem en poder sumar esforços amb AMICS DE LA GENT GRAN de la Floresta

i amb els  GAMS de la taula de malalties neurològiques i CARITAS, que està interessada.....


Cal fer grans sumes per  la DIGNITAT.


Segons la liquidació del 2017 del  pressupost de l'Ajutament de Sant Cugat,   i segons ens han informat de Economia, Serveis a la ciutadania disposa del 31% del pressupost municipal.