Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Drets Socials‎ > ‎

Resum 31/10/2018

ACTA REUNIÓ 31 OCTUBRE AMB MARIA FERRER I ANNA SOLER DE SERVEIS A LA CIUTADANIA. Casa Mònaco Sant Cugat


Acta reunió dia 31/10/2018 a la seu de Serveis a la Ciutadania, Casa Mónaco de Sant Cugat,  amb Maria Ferrer i Anna Soler.

Hi vam assistir: Nani Garcia, Pep Custodio i Pilar Escriche.


Vam enviar amb anticipació els punts que volíem tractar i que son els que vam acordar en la darrera reunió del Grup de Treball Serveis a la ciutadania.


Punt 1  Ens demanen que per reclamar , per enèssima vegada,  que l'ajuntament faci una  guia integral de serveis socials, com haviem tingut i  tenen altres ajuntaments,   demanem una reunió  a la  regidora de l’equip de govern sra. Pellicer.  Ja ho hem fet.  Sense resposta de moment. Elles també la informaràn.


Punt 2  S’han compromès a endreçar i optimitzar  la pissarra-expositor  de serveis socials que hi ha al vestíbul del centre socio sanitari de la Floresta.  Posar informació clara i útil, com ara la llista de tots els serveis als quals podem accedir,  i com demanar cita ( que no és gens fàcil) i sobretot anunciar les convocatòries i terminis d’ajudes i subvencions que té pressupostats l’Ajuntament i  les de totes les altres administracions i empreses. Sobretot  de cara a l’hivern.


Punt 3  Conveni amb la UIC. Odontologia, (?)  Santa Rosa,  fer  difusió del servei de podologia, que és excel·lent, i potenciar els “dinars en companyia” i d'altres serveis.


Punt 4  Insistim en la reivindicació de que és imprescindible la construcció d'una nova residencia pública ,( amb centre de dia, pisos tutelats, etc. )  i que a La Floresta tenim el terreny idoni.  Ens van donar  llistats  de  residencies, centres de dia, etc.  que  amplien la informació que nosaltres  ja havíem recollit  visitant personalment les residències dels municipis veïns.

I ens van informar d'un servei que ajuda a les persones amb menys recursos,  pagant-els-hi  el 80% de les  factures. Ja fa 3 anys que funciona.


Punt 5  Voluntariat:  CAVIS, Hàbitat 3,  Amics de la gent gran. Proposen fer una xerrada  de les entitats de  voluntariat com a complement dels serveis de les administracions.


Punt  6  Proposen :  Fer una xerrada  amb un tema més o menys : “com sobreviure a  l’hivern de la Floresta una persona gran”  Cal tenir en compte que el fred, la humitat, la dificultat per desplaçar-se,  (transport a demanda)   agreugen la salut física i mental de les persones en general i de les persones grans molt més.  Vam quedar que serveis socials es posarien en contacte amb el  Miquel de l'Oficina Sostenible per preparar una xerrada informativa.