Comissió de Patrimoni i Memòria

Data: 3 d´octubre de 2016

Assistència : Ramon Piqué, Mª Àngels Cuadras, Maria Beneyto, Claudia Arruga, Óscar Costa, Rémi Potriquet i Laia Guarné.

Coordinació : Laia Guarné

1- Avui donem la benvinguda a un nou membre de la Comissió, en Rémi Potriquet.En Rémi és cartògraf i es dedica a fer guies cartografiades.És veí de La Floresta i actualment n´està fent una de Collserola. Trobem que podem col.laborar mútuament i és per això que el convidem a que formi part del grup de treball d´edificis i espais singulars.Ens reunirem amb ell per a fer una selecció de material fotogràfic del buidat de l´Arxiu Municipal.

2- Es comenta amb gran satisfacció que el nostre projecte del Pressupost de Lliure Disposició (compra d´escàner,càmeres,material de filmació,ordenador,memòries externes i material fungible per a tirar endavant els projectes de la Comissió) ha estat un dels triats pel veïnat. Properament s´haurà de presentar pressupostos i centrar-nos en aquest objectiu.

3- El 19 de setembre passat la Comissió es va reunir amb el Lluís Campins,director del Museu de Sant Cugat.Ens preocupava el tema de la custòdia de les donacions i els drets d´imatge i poder parlar amb ell va ser molt aclaridor. Arrel d´aquesta conversa, avui analitzem diversos documents sobre aquest tema i decidim quin és el més adequat, amb alguna modificació que farà la Maria.

4- Un cop lligat el tema del document sobre els drets d´imatge i cessió de material, decidim fer una crida amb l´objectiu de fer una primera recollida de material. Tenim un text que al final decidim fer més concret i el publicarem al “4 plecs” i al “TotSantcugat”. El Ramon també l´enviarà a través de la llista de distribució del Consell de Barri.

5- El Ramon ens explica una mica com funcionarà el nostre Museu Virtual,que des de principis de setembre està ubicat al següent link: memoria.lafloresta.info

De moment està en període de proves i es pot visitar,tot i que encara no està vinculat a la pàgina del Consell de Barri.

De moment és un servidor sense massa espai,creat amb el Google Sites però que permet vincular-hi videos de youtube (on penjariem les entrevistes) i també penjar-hi fotografies. Ara el que hem de pensar és l´organització de l´espai, què hi volem posar i com.De cara a finals de mes organitzarem un petit curset per tal que els membres de la Comissió aprenguem a gestiona-la.

6- L´Óscar Costa ens mostra la documentació que ha obtingut a l´Arxiu dels Ferrocarrils,on entre altres destaquen dos informacions molt interessants; que la primera Festa Major de La Floresta es va cel.lebrar al 1920 i que al nostre barri va existir una Associació obrera abans de la Guerra Civil,tema que seguirà estudiant.

7- La propera reunió serà per a tirar endavant el curset de la web i pensar amb el material del Pressupost de Lliure Disposició.