Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Patrimoni i Memòria‎ > ‎

Resum 17 de febrer del 2016

Comissió de Patrimoni i Memòria

Data: 17 de febrer de 2016

Assistència:  Domènec  Miquel, Isidre Marias, Mª Àngels Cuadras, Mª Jesús Garcia, Àngel Ruiz, Oriol Ribera, Ramon Piqué, Maria Beneyto ,Claudia Arruga, Mont Carvajal, Juanra Subirats i Laia Guarné.

Coordinació Comissió : Laia Guarné

 • Avui s´uneix a nosaltres en Domènec  Miquel, membre del GEL (Grup d´Estudis Locals) el qual vàrem contactar fa uns dies .La setmana passada , en conèixer el nostre projecte, ens va convidar a la constitució de la Taula de Patrimoni del Consell de Cultura de St. Cugat, de la qual ell n´és president. Valorem que va ser molt positiu poder assistir-hi ,ja que quadrem perfectament amb els objectius de la Taula i ens podem ajudar i enriquir mútuament .En Domènec explica que ara, el principal objectiu de la Taula és resoldre el tema de la titularitat registral del Monestir. Finalment, s´ofereix com a assessor de la Comissió.

 • Després de diverses aportacions tant documentals com de memòria oral, s´acaba decidint que l´any del centenari de La Floresta  seria el 2019. Més concretament el dia 4 de maig ,en el que al 1919, es fa la cel.lebració veïnal de la constitució de la Colònia Pearson així com la fundació de la seva Associació de Propietaris. Per tant, el Centenari del nostre Barri coincidirà amb el de l´Associació de Veïns i Propietaris de  La  Floresta. Pensem que és positiu i que tot suma.

 • Arribats a aquest punt, es proposa crear una Comissió del Centenari  i que cada comissió del Consell de Barri hi pugui tenir representants. Per part de la nostra comissió s´ofereixen l´Isidre Marias, la Claudia Arruga, la Mont Carvajal ,l´Àngel Ruiz i el Ramon Piqué.

 • Parlem d´espais desapareguts o en desús que formen part de la història de La Floresta i que no hem d´oblidar. Per exemple la Bòvila de Can Pagan, la fàbrica de gel o la Cooperativa d´aigües de La Floresta…

 • Se li demana a Mª Jesús Garcia, membre de l´Associació de Veïns i Propietaris de La Floresta i conservadora de l´arxiu de l´Associació, la possibilitat de visitar-lo. Es comenta que es necessitarien més recursos per mantenir-lo i la possibilitat d´aconseguir-los a través d´una subvenció.

 • Constituïm quatre subcomissions de treball:

 1. Edificis singulars, catalogats o no. Espais  naturals, recons i fonts (Claudia Arruga i  Laia Guarné)Es decideix que els arbres singulars ho tirin endavant la Comissió de Medi Ambient ja que ho treballaran. Posarem un enllaç a la web.

 2. Persones i personatges. Artesans i oficis. (Àngel Ruiz ,Mª Àngels Cuadras, Maria Beneyto i Mont Carvajal) Es decideix que el tema desl artistes corri a càrrec de la Comissió de Cultura - se´n pot fer menció a la web i fer un enllaç cap a Cultura-

 3. Entitats de La Floresta (Mª Jesús García)

 4. Recollida de fotografies, documents, objectes i curiositats (Mª Àngels Cuadras) En Ramon Piqué farà una crida via mail. També es comenta que s´hauria d´aconseguir un bon escàner i potser espai per a guardar material.

 • Es torna a parlar dels problemes legals de reproducció d´imatges .Tenim una veïna advocada que s´ha ofert a assessorar-nos.

 • També es parla de crear un petit document pel tema de la cessió de material, tant sigui temporal com definitiu. Se´n farà càrrec  la Mont Carvajal, assessorada per l´advocada.

 • L´Isidre Marias presenta els temes pels Treballs de Recerca dels Alumnes de Batxillerat,  sobre temes locals.

 • Es remarca el tema de la Toponímia florestana, de com s´ha perdut o està canviant. És un altre dels temes que en un futur la comissió haurà de treballar.

 • Es convocarà la propera reunió pròximament, segurament una setmana abans del proper Consell de Barri, que serà el proper dia 5 de maig.