Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Medi ambient‎ > ‎

Reunió 17 abril 2018

Reunió Comissió de Medi Ambient (CMA) del Consell de Barri de la Floresta

17/04/2018  - 18:00 a 19:30h

 

Assistents: Carles, Víctor, Pere, Isidre, Elisenda, Sabina, Pau

 

Temes tractats:

1.

L’ajuntament de Sant Cugat ens ha fet una proposta per organitzar una xarrada sobre manteniment de franges de protecció contra incendis forestals. Seria una xarrada oberta a tot el barri en la que participarien tècnics de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’empresa executora i els agents rurals.

 

L’Ajuntament proposa que fèsim una reunió prèvia amb CMA i Ass. El Mussol per enfocar la reunió.

 

La CMA decideix que si ens han de fer una reunió que expliqui només la normativa vigent, que ja coneixem, no creiem que sigui necessària. En canvi, el que si pot ser necessari és una reunió amb tots aquests actors per tal de poder conèixer detalls de les tasques i dels tipus de contractes fets amb l’empresa executora, qui controla que els treballs s’hagin fet seguint criteris escrupolosament per evitar incendis o hi ha altres tipus de criteris que poden afectar a com es fan aquestes feines. També creiem que caldria conèixer les tasques per evitar incendis que realitzen (o no) altres empreses, i en concret, les companyies subministradores d’electricitat i telèfon. Sovint, al voltant del cablejat no es compleixen les normatives de protecció de franges i pensem que s’hauria d’actuar amb urgència en aquestes zones per evitar el perill que comporta el cablejat elèctric envoltat d’una alta densitat de pins.


2.

Lorena, una veïna que s’ha interessat en ser membre de la CMA, proposava 2 temes a parlar: (1) afectació de processionària als pins del barri i (2) el desplaçament d’aus autòctones per part de les exòtiques (tudó, cotorra...), però ho parlarem a la propera reunió perquè no ha pogut venir.


3.

La Eva Serrats vol fer una reunió conjunta Medi Ambient i Urbanisme. Creiem que abans d’aquesta reunió s’hauria de concretar els temes a tractar ja que si només es tracta d’una reunió amb temes oberts, pot resultar poc fructuosa.

A part, en aquesta reunió, l’Eva vol transmetre tot el que va capar del congrés del manteniment de franges antiincendis al que va assistir l’any 2017.


4.

Preparació Jornada final projecte del Senglar (pressupostos de lliure disposició de 2017):

 

Es decideix que logos que han d’aparèixer a tot el material que es generi (cartells, bosses, manual...) seran: UAB, Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS), CMA (la Elisenda farà una proposta de logo), Aj. St. Cugat + Consell de Barri.

 

Es planteja fer-la el dissabte dia 2 de Juny a les 16:30- 21:00 al CASINO.

 

·         Es regalaran bosses de roba per als participants on hi apareix un dibuix i un eslògan

·         Es faran 3 xarrades (aprox 30 min cadascuna)

·         Es proposarà a l‘AFA de l’escola de la Floresta que els nens i nenes facin dibuixos per fer una exposició amb el títol “Dibuixa el senglar en benestar”: Pau parlarà amb Carola (AFA FLORESTA) per proposar-ho.

·         Es pensa que es poden presentar els capgrossos que estava fent el taller de capgrossos de la Floresta ja que molts d’ells estan inspirats en els senglars. Pau parlarà amb Merino per proposar-ho.

·         Es proposarà una actuació de Cor Jabato, sobre les 20:00h. Pere parlarà amb ells per proposar-los-hi.

·         Hi haurà un pica-pica final que es mirarà d’encarregar a l’empresa de càtering Barrinar (la mateixa de la jornada neteja de tardor).


5.

Sabina proposa una excursió naturalista guiada per una biòloga i un geògraf (Remí i Sabina) per conèixer plantes i aspectes geogràfics de l’entorn de la Floresta i en concret de la riera de Vallvidrera a Can Busquets. Ho trobem molt interessant i mirarem de coordinar l’activitat amb alguna de les activitats que l’Ass. El Mussol fa aquesta primavera en aquesta riera; o la biomarató (finals abril) o la inspecció de la Riera (finals de maig).