Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Medi ambient‎ > ‎

RESUM COMISSIÓ MEDI AMBIENT 25/7/2018

REUNIÓ COMISSIÓ MEDI AMBIENT (CMA)

25/07/2018

 

 

Presents:  Víctor, Carles, Pau, Elisenda

S’excusa Isidre, Pere

 

RESUM:

 

- Projecte Senglar (pressupostos de lliure disposició 2017)

 

Carles en actualitza la situació projecte:

- Jornada clausura el 13 octubre de 16:30 a 20:00 al Casino. (Pau reservà l’espai de 16.00 – 21:00h.)

- S’enviarà a totes les cases un fulletó de bones pràctiques per conviure amb el Seglar en el que es convidarà a tots els veïns a la jornada del dia 13 d’octubre. CONTROLAR QUE EMPRESA DE BUSTIATGE REALMENT ARRIBA A TOTES LES CASES.

- Es regalarà una bossa de tela als assistents un cop responguin una enquesta que s’ha preparat.

- Falta confirmar si el Cor Jabato pot actuar.

 

- Torrent Saladrigues

L’Ajuntament ha convocat una reunió amb la CMA, (el 3 octubre??) per actualitzar la informació sobre el projecte de renovació de clavegueram.

 

- Control Ailants 2018

Aquest estiu s’ha de comprovar les zones on s’ha actuat aquest any (el Parc de Collserola ha passat a fer el tractament per eradicar els ailants durant l’hivern i primavera de 2018). S’han tractat més de 1000 ailants.

 

- Franges de protecció

Vam fer una sortida-taller amb l’empresa Taller i l’equip tècnic de l’Ajuntament el dia 20 de juny. Creiem que fou molt interessant ja que ens van explicar in-situ les normatives existents sobre franges de protecció contra incendis, com executen la seva feina, els criteris que segueixen quan s’ha de talar un arbre, etc.

 

- Neteja boscos voluminosos  (pressupostos de lliure disposició 2018)

S’ha enviat a l’Ajuntament un llistat de localitats on actuar.

L’Ajuntament ens ha dit que no es podrà netejar tot amb els 8.000€ del projecte.

I en relació als pressupostos, creiem que en projectes ja executats, no s’han gastat tots els diners reservats (com per exemple, al projecte dels arbres fruiters). Voldríem preguntar què passa amb els diners que sobren? Algú està controlant aquests pressupostos?

 

- Escola Synergy.

LA CMA dóna suport al veïnat que està en contra d’aquest projecte perquè creiem que la gestió de la mobilitat, els residus, els serveis, etc. serà impossible de compatibilitzar amb les característiques de la Floresta sense afectar de negativament el veïnat. A més, creiem que comportarà un impacte mediambiental important al barri que afectarà negativament de dues formes, una de concreta a la zona on s’ha de construir (molt proper al torrent saladrigues) i un impacte mediambiental més general, sobretot degut a l’augment de la circulació de vehicles privats i públics per la xarxa viaria del barri i el soroll que generarà un centre d’aquestes característiques.

 

 

 

FUTURES PROPOSTES o IDEES:

 

- Crear un manual o una guia amb consells per quan es troben animals salvatges ferits, ocells que cauen del niu, etc.

 

- Situació de la vespa asiàtica a La Floresta. Fer guia o manual amb recomanacions i consells.

 

- Canvi del model de recollida escombraries del barri?

 

Sabem que els contenidors actuals generen diversos greuges mediambientals i de mobilitat:

- Bloquegen voreres, zones de pas...i fan encara més difícil la mobilitat a peu a la Floresta:

- Són la font de contaminació de zones boscoses i rieres ja que, en molts casos, aquests contenidors estan ubicats just al costat d’una zona no urbanitzada i ja sigui per males pràctiques dels usuaris que no aboquen correctament les deixalles, ja sigui per l’acció de senglars i gossos, ja sigui pel vent, des dels contenidors s’espargeixen molts plàstics, papers, llaunes o vidres que acaben acumulant-se a boscos, matollars, rieres, etc. i ningú és fa càrrec de la seva neteja.

- Promouen males pràctiques en la gestió de residus. Ja sigui pel desconeixement o per incivisme, sabem que els contenidors de residus de la Floresta s’han convertit també en el lloc on abocar qualsevol residu voluminós, runams, electrodomèstics sigui quin sigui el dia de la setmana.

 

La CMA, coneixent que en breu (no sabem exactament la data) s’ha d’obrir el concurs de la recollida d’escombraries a Sant Cugat, creiem que podem buscar alternatives al model actual amb contenidors per rebuig, orgànica i reciclatge.

 

Així, si s’eliminessin els contenidors de La Floresta o es gestionessin d’una altra manera, molt possiblement reduiríem aquests problemes crònics que tenim al barri.

 

Preguntar a Ajuntament i Consell de Barri que s’informi de la data de finalització de contracte amb l’empresa de gestió de residus actual.