Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Medi ambient‎ > ‎

Resum 20 de novembre 2019

Resum reunió Comissió Medi Ambient

Assisteixen: Pau Fortunyo, Elisenda Tortajada, Isidre Marias, Juan Gamero, Victor Gordo, Eva Serrats, Guillermo Gallego, Lina Sautes, Pere Lecha

Ordre del dia:

  1. Avaluar situació i forces de la comissió.
  2. Floresta pel clima i "Fridays for future"
  3. Municipalització de l'aigua
  4. Aparcaments (Bicibox) a la Floresta
  5. Jornades energia alternatives Floresta (estat subvenció i organització jornades)
  6. Altres

1.- Es proposa potenciar sinergies entre les comissions que tracten temes similars, com la nostre i la d'urbanisme i mobilitat. Des de la comi medi ambient farem arribar a la presidència del Consell de Barri (CdB) que les coordinadores i coordinadors tinguin alguna eina per poder treballar aquests temes (reunions, grup de whatsapp, etc). Ho transmetrà en Pere.

2.- a) "Fridays for future" van fer una trobada al Casal de Joves de la Floresta i no va tenir gran èxit. Parlem amb la coordinadora del Casal, la Debora, per si volen tornar a fer una convocatòria, que des del Consell de Barri els hi donaríem suport, sobretot en fer-n'he difusió. En Pere contacta amb la Debora.

     b) "La Floresta pel Clima", porten unes quantes reunions, però per una cosa o per un altre no hem acabat de coincidir del tot. Se'ls farà arribar el resum d'aquesta reunió i se'ls convidarà a tenir sinergies, que participin a la comissió, tant a nivell personal com a grup; com fa el Mussol per exemple. I que segur que podem coincidir en moltes coses que facin tant elles com nosaltres. L'Eva contacta amb ells.

3.- Davant els moviments que hi ha al municipi, tant per part de la Plataforma per la municipalització de l'aigua com per part del propi ajuntament, respecte la municipalització del servei d'aigua; parlarem amb les dues iniciatives per buscar que facin una presentació a totes les veïnes i veïns de la Floresta. L'objectiu és conèixer de que es tracta i com està la situació.
En Pere contactarà amb la part de l'ajuntament i l'Isidre preguntarà a la Plataforma.

4.- Des de la comissió és vol ajudar a promocionar l'ús de la bicicleta elèctrica a la Floresta. Buscarem tot tipus de subvencions, es tornarà a demanar un taller de com electrificar bicicletes per part de l'ajuntament. També, per motivar i facilitar la utilització es fa la proposta  de posar bicibox a llocs clau de la Floresta (Estació, les Pistes, Centre Social i Sanitari i el Casino).
Aquesta proposta es compartirà amb la comissió de mobilitat per donar-li més força i que tingui una mirada més amplia.
El Guillermo i el Víctor prepararan un esborrany amb tot el que ha de sortir a la proposta.

5.- Encara no han donat resolució a la subvenció que es va demanar a la regidoria de Medi Ambient. Amb aquesta situació tirem endavant les jornades sense subvenció.

Les jornades ja es van començar a preparar, els documents estan al drive https://drive.google.com/open?id=1WbGlCf2ISDnswzxzIX5xelvD0kSba-VO

El 9 de desembre a les 18h farem reunió amb únic tema, Jornades, on podem portar el que ja haguem avançat i acabarem de posar data a cada jornada.

  • Generació d’energia alternativa - fotovoltaica (Guillermo i Victor), 

  • Estalvi energètic a la llar (Sabina i Pau), 

  • Mobilitat elèctrica (Elisenda i Pere)

  • Jornada final més festiva i amb tallers (Àngels)

Les persones de la comissió que no esteu a cap jornada, us hi podeu apuntar. Per altre banda s'informarà a les altres comissions del CdB per si alguna pot aportar coses a les jornades.

6.- Altres:

a) Situació de l'Anella verda de la Floresta i si s'estan tenint en compte el que va traslladar des de la comissió de medi ambient. Ho mou el Pau.

b) Construcció cases entre Carrer Moret i Pere Planes. Sembla que hi hagut rumorologia. Divendres a la comissió urbanisme se'n parlarà.

c) Contaminació lumínica i sonora a la Floresta. Ja ens van donar resposta fa un temps, no gaire satisfactòria, però dient que poca cosa es podia fer. Si algú pensa com podem avançar amb aquest tema que ho digui.