Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Medi ambient‎ > ‎

Comissió Medi Ambient 26_9_2017

COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT                                                                                               

26/09/2017

ORDRE DEL DIA

           1.       Nou coordinador/a

           2.       Campanya mosquit tigre

           3.       Projecta informació senglar a la Floresta

           4.       Segona neteja de boscos

            5.       Riera Saladrigues

            6.       Altres

 

Assistents: Isidre, Pau, Elisenda, Núria, Juan i Pere

1.- Nou coordinador/a. El Pere Lecha farà les tasques de coordinació de la comissió i per passar comptes als consells de barri, s’anirà fent roda amb la resta de membres de la comissió.

2.- Campanya mosquit tigre. Havia de venir la Gisela a explicar els resultats de la campanya del mosquit tigre, però per un mal entès no ha pogut venir. Al Consell de Barri de demà la mateixa Gisela farà una breu presentació.

3.- Projecta informació senglar a la Floresta. Un dels projectes guanyadors del procés participatiu per repartir els diners de lliure disposició del 2017, surt d’un membre de la comissió.

La idea és fer una sèrie de xerrades, tallers a espais educatius, díptics per posar a les bústies, posar collarets “radiotrekking” a uns quants senglars per fer un estudi dels seus moviments.

El projecta està en procés per poder portar-lo a terme.

4.- Segona neteja de boscos. Es mirarà de muntar pel diumenge 22 d’octubre.

Serà al bosc que baixa del coll dels porters cap a la carretera de l’Arrabassada. Es proporcionarà guants i armilles a tots i totes les participants. Es donarà esmorzar a totes les persones que participin.

Com l’altre vegada, també es penjaran nius de ratpenats i ocells a la zona que es netegi.

Tasques:

Cartell --> Elisenda

Coordinació amb tècnics ajuntament --> Pau

Contacte menjar --> Elisenda

Buscar llista correus de les persones que van fer la primera neteja --> preguntar a la Valentina si els te.

5.- Riera Saladrigues. El 28 de juliol, des de la comissió, es va enviar informe de les aportacions que es volen fer a la naturalització de l’entorn de la riera Saladrigues a Marina Casals (ajuntament) i Albert (Naturalea). Encara no tenim resposta. En Pau enviarà correu a l’Albert per confirmar que els hi va arribar i per valorar si fem un altre reunió tots plegats.

6.- Altres.

            a)      Contaminació lumínica peatge túnels. Ja fa temps es va demanar a l’ajuntament que parles amb la concessionària del peatge, en tant que amb la contaminació lumínica que produeixen no respecten la normativa del parc de Collserola. Demanem retorn a la comissió per part de l’ajuntament.

            b)      Contaminació soroll FGC. Hi ha dos punts on els trens dels FGC produeixen un soroll fort i estrident. Entrada al túnel de la Floresta, des de Barcelona i la corba de desprès del Pont del Diari. Demanem a l’ajuntament que parli amb FGC, si no ho ha fet ja, per saber si posaran mesures per reduir el soroll.

            c)       Intercanvi de plantes i tallers del Mussol. El diumenge 15 d’octubre, al matí, el Mussol organitza a la plaça de l’estació la tradicional jornada d’intercanvi de plantes i tallers relacionats.

            d)      Sessió Ailant Parc de Collserola. El dia 19 d’octubre, a l’APVF, es farà una sessió per parlar d’aquesta espècie invasora a l’ecosistema mediterrani.