Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Feminista‎ > ‎

Resum 19 octubre 2018

ACTA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ D’IGUALTAT 19/10/2018

Presents: Gemma, Martina, Irene, Laia, Dera, Helena.

 

Punts

  1. Presentació
  2. Contextualització
  3. Actualitat
  4. Següents passos
  5. Espai Obert


1 -PRESENTACIÓ- En la presentació de les assistents destaca l’interès en treballar des d’allò local i pròxim, el compromís amb el lloc on vivim.

2 -CONTEXTUALITZACIÓ- Fa un any aprox. es va crear la comissió d’Igualtat a fi de tractar diferents temes que fossin d’interès per al barri. Es va valorar fer un recull de diferents desigualtats i mancances al barri mitjançant una enquesta o una  bústia. I en aquest procés de definició va sorgir un cas que ha marcat una sola direcció; la intervenció en casos de violència masclista. I com?

Mitjançant la creació d’una GUIA, és a dir d’un sistema que ens permeti -com a barri- actuar i prevenir les violències masclistes. En aquest cas, el compromís mínim és que si l’agredida o agredit demana l’expulsió de la persona agressora, es faci.

-OBJECTIUS- Per tant, s’ha anat construint una guia que té com a objectiu principal que la persona que rep violència sexista o masclista tingui la legitimitat i l’acompanyament del medi social per a rebutjar l’agressió i a la persona agressora.

Els objectius secundaris són el fer xarxa i buscar el compromís personal, no el de tenir un servei més per a la població. També el de fer una funció formativa per tal de posar sobre la taula les diferents violències masclistes i així prevenir-les, alhora que parlar sobre com aplicar la guia i els possibles problemes que ens podem trobar (què passa si l’agressor no se’n vol anar?, es veta a l’agressor permanentment?). I el de buscar la visibilització i el compromís de les entitats del barri (enganxines,...). I a llarg termini, aconseguir un canvi de comportament.

-On s’aplica?- És una guia per a abarcar al barri, és a dir, els diferents espais de socialització ja siguin entitats, comerços o diferents col.lectius organitzats (aprofitem la particularitat de la Floresta de ser un nombre reduït d’espais públics i comunitaris).

3 -ACTUALITAT- És important anar a presentar a les altres entitats del barri la Guia per tal de veure primeres reaccions i quins són els punts febles del procediment ideat. Es suggereix de que sigui consultat primerament amb les diferents comissions del Consell de Barri de La Floresta, també amb el grup de percussió de Mamatraka. I d’aquí a la propera reunió ens anem plantejant quines poden ser les possibles reticències de les comissions i com revertir-les.

També es comenta que de cara a la intervenció de la comissió als comerços serà necessari recalcar: la voluntat d’escoltar i que participin els diferents propietaris dels comerços i els dinamitzadors de les entitats; necessitat de crear espais segurs.

4 -SEGÜENTS PASSOS- El primer pas necessari és anar presentant el protocol a diferents entitats socials per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa i que entre totes i tots la fem possible (tenir també una xarxa de legitimació i suport). Per a poder-ho fer: llegir la guia (al google drive de la comissió) i revalidar-la a nivell de comissió més incorporar-hi possibles noves propostes. Més, contactar amb cordinador.e.s de les altres comissions i assistir a la trobada de les diferents entitats florestanes.

5 -ESPAI OBERT-

*Manca una escala aproximativa de quines respostes donar davant d’una agressió (recordar que la persona agredida és la guia principal).

*Queda per a més endavant la producció de cartografia amb els espais compromesos, enganxines, fulletó explicatiu (i escrit des de les possibilitats d’una persona agredida), contracte de compromís per a les diferents entitats.