Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Educació de barri‎ > ‎

Resum Comissió Eductaiva de Barri 25 de febrer 2016

COMISSIÓ EDUCATIVA DE BARRI

Data: 25 de febrer de 2016

 

Assistència: Manel Berenguer (Tretzevents), Àngel Ruiz (Olympic), Oriol Castellví i Marina de Reguil (Escola de la Floresta), Sandra Gonzalez (Centre Obert), Isa Vicente (veïna), Juanra Subirats (Olympic), Nahuel Quimansó, Albert Salaní i Júlia Edo (Assemblea de Joves de la Floresta), Susanna Descals (Ampa de l'Institut Arnau Cadell), Susana Garcia (EDBuilding) i Maria Ferrer (veïna i coordinadora de la comissió)

 

 

1. Prèvies

 

- Per la propera reunió es demanarà a l'ajuntament el número d'infants, adolescents i joves que viuen el barri de la Floresta.

 

2. Consell d'infants

 

- S'acorda crear un grup de treball per tractar de forma específica aquesta acció.

- Les entitats interessades en participar són: Olýmpic, AJLF, Centre Obert, Isa Vicente i Maria Ferrer (veïnes)

- Per la propera reunió es portarà una primera proposta.

 

3. Espai Jove

 

El grup de treball de l'Espai Jove ha realitzat un parell de trobades per tal de dissenyar l'espai. Lliuren un primer esborrany amb les següents aspectes a tenir en compte:

 

  • S'aposta per una gestió cívica i ciutadana. En aquest sentit tenen previst anar a visitar centres de cogestió a la ciutat de Barcelona
  • Es proposa poder signar un conveni (o fórmula similar) entre l'ajuntament i una entitat del barri. Revisaran aspectes jurídics necessaris.
  • L'espai ha de cobrir des tota la secundària i batxillerat, de forma que cal un/a tècnic/a que pugui dinamitzar l'espai. Tot i així es valora la importància de crear una Comissió pedagògica per tal de marcar les línies educatives de forma col·lectiva.
  • Espai físic: és important cercar un espai adequat, es valoren diferents alternatives.
  • Importància de poder iniciar un projecte pilot de cara al curs 2016-2017. D'aquesta manera  els infants que aquest any assisteixen al Centre Obert i que fan sisè, el curs vinent se'ls podria oferir un espai de continuïtat. D'altra banda, al centre obert se'ls adrecen adolescents i joves que a primària havien assistit al Centre, cercant un espai similar. Caldria cercar un espai específic pel projecte pilot (biblioteca del Centre Social i Sanitari?)

 

S'acorda que abans de la propera reunió el grup de treball farà arribar a la Comissió una proposta de projecte per tal de poder-lo discutir el dia de la reunió.

 

4. Altres activitats

 

a) Gimcana. Un tomb per la Floresta

 

S'explica que és una activitat organitzada entre l'Escola i l'Olympic, i que està oberta a tot el barri. L'objectiu és treballar la cohesió de barri.

 

Generalment es realitza un diumenge del mes de maig, resta pendent concretar data ja que s'està esbrinant que no coincideixi amb cap altra activitat del municipi.

 

Es convida a participar a la resta d'entitats. S'acorda enviar a Tretzenvents i a Ampa Arnau Cadell el projecte.

 

Caldrà valorar la possibilitat de realitzar inscripcions on-line.

 

b) «Correeduca» (nom provisional)

 

Es continua preparant la proposta que va sorgir en la reunió anterior. L'objectiu de l'activitat és conèixer els diferents espais educatius existents al barri (Escola, Centre Obert, Olympic, Mimosa, Tretzavents, Escoleta, Cau). La idea és que a cada espai hi ha hagués una petita activitat.

 

S'acorda poder realitzar l'activitat a la tardor. Cal consultar amb el Senglar quines dates estan ocupades per poder concretar data.

 

Restar pensar horaris (matí?) inscripcions, ...

 

5. Altres

 

  • EDBuilding

La Plataforma EDBuilding es presenta a la comissió educativa de barri. És una plataforma que ofereix experts en diferents àmbits a centres i entitats educatives, a través de xerrades i tallers.

 

            Realitzaran una activitat de presentació a l'escola de La Floresta, un dissabte del mes    de maig. L'activitat versarà sobre la Innovació Educativa, i inclourà una xerrada             inaugural, tallers, xerrada curta i alguna actuació. L'horari serà de 10 a 18h      aproximadament. L'entrada serà lliure prèvia inscripció.

 

  • Es farà arribar a la Comissió d'Equipaments que es treballi l'obertura de l'espai de darrera la piscina.

 

PROPERA REUNIÓ COMISSIÓ EDUCATIVA DE BARRI:

·       DIJOUS 7 D'ABRIL

·       19.30h

·       CENTRE SOCIAL I SANITARI