Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Educació de barri‎ > ‎

Resum 23 novembre 2017

COMISSIÓ EDUCATIVA DE BARRI

Data:   23 de novembre de 2017

Assistència: Juanra  (Olympic), Laia i Nahuel (Casal Jove de la Floresta), Laura (Centre Obert), Isa (Consell Infants), Teresa Baiges (Afa Escola la Floresta),  Sergi (Escamot Floresta), Manel, Eva Serrats i Maria Ferrer (coordinadora de la comissió).

Convidats: Carles Conejero (Comissió de Medi Ambient) i Núria Gibert (Presidenta del Consell de Barri de la Floresta)

0. Aprovació resum anterior reunió

1. Campanya Informativa per a conèixer el Senglar i reduir les incidències.

Carles Conejero membre de la Comissió de Medi Ambient del Consell de barri i del Servei d’ecopatologia de fauna salvatge presenta la Campanya Informativa finançada pel pressupost de lliure disposició del barri.

La Campanya inclou en un 25 % un estudi i en un 75% activitats de conscienciació. Ara com ara estan fent tallers a l’escola de la Floresta dins l’espai migdia. Es reparteixen tríptics amb la informació. Des del Centre Obert mostren interès en realitzar un taller. Es farà arribar la informació al Cau per si estan interessats.

Altres activitats:

- Repartir als domicilis del barri un Decàleg de bones pràctiques

- Primavera: organitzar una gran activitat en el barri on s’exposaran els resultats de l’estudi, es farà dinar popular i s’acabarà amb un concert.

2. Treball prevenció drogodependències

El taller de formació per a formadors i formadores al barri està previst pel dia 28 de novembre de 18 a 21h al CSS. Hi participaran Cau, Centre Obert, Olympic, Casal Jove i veïns i veïnes dedicats a l'educació.

3. Projecte Lliure disposició: Obrir finestra als baixos del CSS

Com a Comissió es dóna suport a l’obertura d’una finestra als baixos del CSS. Es proposa que les obres es facin a l’estiu per tal de no interferir en les activitats del Casal Jove (12 a 17 anys) que està previst que s’iniciïn a mitjans de gener.

Aquesta intervenció és una acció separada al tancament de les columnes del CSS. Un cop es produeixi el tancament l’espai anirà destinat al Casal Jove (actualment les activitats dels joves de més de 18 anys es desenvolupen de forma temporal en els locals del Cau)

4. Consell d’infants de la Floresta

Actualment s’està preparant una segona sessió del Consell /Assemblea d’infants de la Floresta on es treballarà el logo i es revisarà el funcionament amb els infants que hi participin.

La dinamització del Consell es porta entre l’estudiant en pràctiques de l’Autònoma i el Centre Obert.

5. Casal Jove

5.1. S’informa de la reunió mantinguda amb l’Ajuntament (Cultura) el 21 de novembre:

- Actualment ja s’ha acabat el concurs públic dels centres polivalents de Sant Cugat, en ells s’inclou el Casal Jove de la Floresta

- A inicis de desembre es signarà el contracte amb l’empresa que treballarà en els barris: Doble Via

- Mentre es recullen els curriculums i des de l’empresa valoraran el perfil més adequat

- A mitjans de desembre iniciaran:

            - Adequació entrada de baix

            - Coordinacions amb els diferents agents del barri i municipals

            - Adequació de l’espai

-  A mitjans de desembre es posaran en contacte amb la Comissió per començar a treballar el projecte.

5.2. Tancament de l’espai

A partir dels diferents plànols que ens han fet arribar des de l’Ajuntament s’acorda fer un monogràfic com a Comissió per poder realitzar propostes adaptades al projecte

Aquestes propostes s’han de fer arribar a l’Ajuntament per poder tancar el projecte arquitectònic.

6. Altres

Un veí del barri aprofitant la Celebració del Centenari del barri vol crear una llegenda i un ritual (festivitat) que esdevingui una de les identitats com a barri. Tant la llegenda com el ritual estaran relacionades amb la natura

PROPERA REUNIÓ:

Dijous  11 de gener de 2018 a les 19.30H al CSS