Portada‎ > ‎comissions‎ > ‎Cultura‎ > ‎

Resum 14 febrer

reunió Senglar Cultural – 14 de febrer - 19:00-20:45h - Socio-sanitari

 

Assisteixen: Joan Rosés, Juan Merino, Anna Fernández, Xavi Teis, Anna Gomar, Marc Francolí, Pau Fortuño, Xavi Tercero, Jordi Salvador.

Ordre del dia     ->

Valoració Quinto:

Bona acollida de la UREF, els coordinadors valoren que el lloc és bo. Es comenta que potser és un lloc massa gran pel volum de gent que sol participar.

Com el Senglar no fa barra, no es treuen beneficis però tampoc genera cap despesa (o una despesa molt baixa que ve del cost de les guixes i els cartrons que es gastin),

De cara al 2019, hi ha el dubte de si es volen fer diners i, per tant, organitzar una barra, cosa que comportaria buscar un altre local, o es vol seguir el model de 2018 (fer-ho a la UREF i que ells facin la barra). Es decidirà passada la festa major ja que llavors sabrem si el Senglar necessita un finançament extra.

Valoració Reis:

La comissió cavalcada s’ha reunit prèviament i ha tret unes conclusions que demanarem que ens facilitin (demanar-li a en Ramon).

En aquests moments (2018-2019...), qui ho gestiona econòmicament és Doble Via, però el Senglar continua sent el responsable de la organització.

Sembla que hi ha un desgast dels que la coordinen i potser caldrà repensar per a futures edicions. Tot i que també s’hi implica l’AFA i l’Olympic, que són poca gent, necessiten més suport del Senglar.

Hi pot faltar implicació veïnal, sobretot en tenir més carrosses. Potser es podria organitzar un concurs de carrosses? En tot cas, el Senglar hauria d’arremangar-se i donar exemple per animar a altres veïns.

De cara a 2019, caldrà donar més suport a aquesta activitat o, per contra, traspassar la responsabilitat a altres entitats del barri (AFA...?).

En Xavi III proposa de fer un projecte a part per la Cavalcada, ja que si el senglar decideix que no ho vol organitzar, aquesta acabaria per no fer-se.

Xavi Teis opina que la Cavalcada hauria de ser una activitat més transversal de barri i muntar una comissió senglar + altres entitats. Anna Gomar, Anna Fernández i altres hi estan d’acord.

Marc proposa trobar-nos amb aquests altres actors i parlar-ho a nivell de barri.

Jordi comenta que cada entitat interessada ha de saber que ha de dedicar dos o tres persones a l’organització.

Merino es proposa com a responsable d’organitzar una primera reunió dels interessats. Es tractaria de fer-la tan aviat com es pugui, si pot ser abans de primavera, ja que sinó sempre es va tard i es comença a organitzar passat l’estiu. Cal deixar clar que el Senglar, en aquests moments, no pot liderar sol aquesta activitat.

 

Trobada Cultura Popular

Primera convocatòria: 18 maig 2019 (i si plogués, la segona convocatòria seria el 12 octubre 2019).

En el futur se seguirà programant pel dissabte de la 3a setmana de maig. (Fixar un dia té l’avantatge de que les entitats i grups que hi participin ho posin a la seva agenda d’actuacions automàticament).

El grup “8000 raons”, vol participar a la trobada de 2019. Hi estem tots d’acord.

De moment en Marc ha estat fent tota la feina però a partir d’ara també ajudarà en Pau i Xavi III. Podria buscar-se també col·laboració d’altres florestans/es amb interessos en la cultura popular catalana (XaviIII ho consultarà).

El dia 18 de març caldrà molta gent per fer diverses tasques i la resta de Senglars s’hi compromet.

Observació estels:

Es proposarà el 4 de maig (que és lluna nova)

Projecte 2019:

                Encara no es presenta avui ja que s’està preparant.

La comissió economia expressa que el 2018, hi ha un volum molt gran de tickets que caldria evitar.

IMPORTANT: A partir d’ara cal demanar sempre factures (amb el NIF i adreça SENGLAR). A la descripció del grup de whatsapp del Senglar ja hi figura aquest numero de NIF i l’adreça.

També caldria que es cobrissin els costos de combustible, així que cal demanar alguns tickets (amb factura) de benzina i poder incloure’ls a la justificació.

Carnaval:

                Ho organitza la AFA, ho finança el Senglar (amb el mateix pressupost que l’any passat).

Ja tenim el cartell. Aquest any ve el grup Xiula.

Hi ha un carnaval paral·lel a l’espai 60 que serà un ball de disfresses que gestionarà el mateix espai 60.

Sant Jordi:

                Encara no hi ha res organitzat.

El Merino és part de la comissió i mirarà de començar a treballar.

Cal demanar ocupació d’espai públic abans del 23 de febrer.

DOCS:

3 Divendres: 31 maig, 7 i 14 juny.

En una de les sessions s’estrenarà del documental del Centenari.

La resta de docs, hi ha propostes, però encara no se sap del cert.

El format serà el mateix que l’any 2018 -> Senglar fa barra de beure i menjar.

ALTRES:

1.       El Cugatenc demana col·laboració d’entitats. Ens convoquen a l’Assemblea oberta 10 de març a les 11h a Cal Temerari. S’hi interessa en anar-hi Joan, Anna Fernández i Merino. Però es concretarà quan arribi el dia. S’opina que seria millor col·laborar amb el Cugatenc que no pas amb el Tot Sant Cugat com fins ara. També es mirarà de subscriure’ns com a entitat (buscarem maneres de finançar-ho; ja sigui amb donacions del Senglar, ja sigui amb beneficis trets de les barres).

 

2.       Hi haurà un mercat d’intercanvi de roba per adults el mateix dia de la fira d’intercanvi de plantes: 7 abril.

 

3.       Teatre a la festa major: els del centenari han programat la seva obra el 5 i el 6 de juliol i, per tant, quedaria fora de les dues setmanes de Festa Major “oficial”. I proposen que el primer diumenge de festa major (14 juliol de 2019) es projecti de nou el documental del centenari. La Global, en canvi, s’hi oposa ja que aquest és l’únic espai de la festa major en el que poden participar. En Marc (en nom de la Global) es compromet a organitzar un acte teatral per a aquest primer diumenge, quan històricament s’ha fet la sessió de teatre.

 

4.       Es proposa que es fixi un dia del mes per programar reunions periòdiques del Senglar. Es decideix que sigui el primer dimecres de cada mes. La propera serà el 6 de març de 2019.